vrijdag 28 juli 2017

Minister Pengel wil actie MZ-directie tegen stakend personeel

Personeel in actie vanwege uitblijven betaling salarissen 

Ministerie van Financiën heeft het geld overgemaakt waardoor maandag personeel betaald kunnen worden


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid wil dat de directie van de Stichting Medische Zending disciplinaire maatregelen treft tegen medewerkers die onterecht het werk hebben neergelegd. Het personeel ging woensdag plotseling in actie, omdat de uitbetaling van salarissen van deze maand niet gegarandeerd is. Het is volgens de bewindsman de bedoeling dat de MZ vandaag al haar deelsubsidie over de maand krijgt overgemaakt. Uiterlijk maandag verwacht hij dat de directie de salarissen zal uitbetalen, aldus Starnieuws en Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 28 juli 2017.

Pengel zei in De Nationale Assemblee vandaag, na opmerkingen over poliklinieken die in het binnenland gesloten zijn, dat dit niet de bedoeling is.

Met de bond was afgesproken dat er dispensatie gegeven zou worden aan cruciale diensten. Er was vorige maand teveel subsidie door het ministerie van Financiën overgemaakt naar de Medische Zending. Het was niet duidelijk of het geld teruggestort was, waardoor ervan uitgegaan werd dat er genoeg geld was om de salarissen uit te betalen, deelde Pengel mee.

Intussen is deze kwestie geverifieerd. Het geld was teruggestort. Vandaag maakt Financiën het geld over waardoor maandag de werkers betaald kunnen worden. Minister Pengel zal contact maken met de directie van Medische Zending om na te gaan hoe het komt dat ondanks afstemming met de bond de poliklinieken gesloten waren, waardoor mensen zijn gedupeerd. Er moeten ook disciplinaire maatregelen worden getroffen.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat zij de brief aan de minister ook gezien heeft. Die was al op 24 juli geschreven waarbij gedreigd werd met acties, terwijl het nog zo vroeg in de maand was.

De minister ontzenuwde ook de bewering van Assembleelid Shailendra Girjasing (VHP) dat sinds maart vorig jaar 150 personen aangenomen zijn bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Volgens de minister gaat het om 44 personen, onder wie ook 11 artsen. Hij heeft de informatie van de directie van RGD. Girjasing vroeg om een lijst van het personeel van RGD. Hij wilde zijn bron niet noemen. Pengel zei dat er niks geheimzinnigs is hieraan. Zijn bron is de directie van RGD.

0 comments:

Een reactie plaatsen