maandag 10 juli 2017

Minister Robert Peneux biedt verontschuldigingen aan voor uitspraken over Ori

Peneux alsnog door het stof voor platvloerse opmerkingen over dr. Ori


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur verontschuldigt zich in onderstaande verklaring naar de samenleving toe voor de harde uitspraken die hij heeft gedaan in het radioprogramma Info Educatief. De bewindsman zegt vandaag, maandag 10 juli 2017, dat hij een neutrale houding moet kunnen behouden in het geschil tussen de wetenschappers Hubert Rampersad en Henry Ori: 

'Naar aanleiding van ongefundeerde uitspraken van de heer dr. Henry Ori aan het adres van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, drs. Robert Peneux, in het radioprogramma Info Educatief heeft hij gemeend te reageren, door de heer Ori van repliek te dienen.

Op de eerste plaats is de minister ook mens en niets is zo lastig als je zomaar in een gevecht wordt betrokken waarbij twee wetenschappers elkander beschuldigen over het professorschap. Desondanks moet de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een neutrale houding kunnen behouden en de rust kunnen bewaren. 

Voor de harde uitspraken via de media biedt de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de samenleving zijn welgemeende verontschuldigingen. 

Ik spreek de hoop uit dat beide wetenschappers te weten prof. dr. Hubert Rampersad en dr. Henry Ori hun geschillen bijleggen in het belang van het Surinaamse onderwijs en trachten een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van het universitair onderwijs.'

0 comments:

Een reactie plaatsen