maandag 17 juli 2017

Ministerie van Regionale Ontwikkeling komt na jaren met beleid voor markten

Minister Dikan: 'Markten moeten de plek krijgen die ze verdienen'

Het aantal markten is niet eens bekend, zelfs niet in Paramaribo


Het marktwezen valt al jaren onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling, maar specifiek beleid ontbrak. Minister Edgar Dikan, nu bijna twee jaar in functie, weet niet waarom er geen richtlijnen waren voor het functioneren van de markten, maar heeft nu een beleidslijn ontwikkeld. 'Markten moeten de plek krijgen die ze verdienen', zegt de minister vandaag, maandag 17 juli 2017, in de Ware Tijd.

Markten moeten aantrekkelijk worden en over voldoende parkeergelegenheid beschikken. De minister legt uit dat het aantal markten niet bekend is, zelfs niet in Paramaribo. Het ministerie is nu bezig met een inventarisatie. Als die is afgerond , krijgt elke markt - in goed overleg met de belangenorganisaties - een eigen beheerder of marktmeester.

Het organogram van het ministerie is inmiddels uitgebreid met de afdeling Markten, Staatslogeergebouwen en Vuilophaal. Deze afdeling is dit jaar begonnen en verkeert nog in de opstartfase. Dikan verwacht dat de afdeling effectiever zal zijn na goedkeuring van de begroting van 2017.

Het beleid is gericht op de ordening van de markten, het aantrekkelijk maken van de markten, het scheppen van randvoorwaarden en de aanpak van de hygiëne. Ook zal samenwerking worden gezocht met onder meer het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg en de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO).

0 comments:

Een reactie plaatsen