dinsdag 25 juli 2017

Ministers van Gezondheid van Aruba, Curaçao en Sint Maarten tekenen een akkoord

Samenwerking op gebied van neonatale intensive care, radiologie, training en uitwisselingDe ministers van Gezondheid van Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben een akkoord met elkaar gesloten tijdens een tweedaagse conferentie. Dat is gisteren bekendgemaakt, aldus vandaag, dinsdag 25 juli 2017, het Antilliaans Dagblad.

Minister Alex Schwengle van Aruba, Suzy Camelia-Römer van Curaçao en Emil Lee van Sint Maarten gaan met elkaar samenwerken op het gebied van neonatale intensive care, radiologie, training en uitwisseling. De drie landen gaan ook samenwerken op het gebied van kwaliteit en veiligheid, protocol, wetgeving en logistiek.

De landen hebben een akkoord bereikt over de aanschaf van werkmateriaal, software, medische verzekering, farmaceutische producten en inspectie. Met een gezamenlijke inkoop kunnen de landen tot betere prijsafspraken komen. Om de zorg snel te verbeteren, wordt er binnen twee weken na het tekenen van het akkoord een werkgroep onder voorzitterschap van Curaçao geïnstalleerd.

0 comments:

Een reactie plaatsen