dinsdag 11 juli 2017

Moordzaak Suriname in juli op zitting te Lelystad

Inwoner Almere verdacht verantwoordelijk te zijn voor verdrinkingsdood vriendin in Surinamerivier 


Een 35-jarige man uit Almere wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vriendin in juni 2015. De 29-jarige vrouw uit Almere verdronk in de Surinamerivier, toen het stel op vakantie was in Paramaribo. Op 26 juni 2015 werd zij als vermist opgegeven. Na een zoekactie werd ze, drie dagen later, gevonden in de Surinamerivier, aldus bericht vandaag, dinsdag 11 juli 2017 het Arrondissementsparket Midden-Nederland. 

Uit de sectie en het onderzoek kwam aanvankelijk naar voren, dat het om een noodlottig ongeval zou gaan.

In juli 2015 kwam er informatie binnen bij de politie, dat er meer vooraf zou zijn gegaan aan de dood van de vrouw. In afstemming met de politie in Paramaribo werd een nader onderzoek naar de toedracht ingesteld. Op basis van de bevindingen van dit onderzoek wordt de man verdacht van moord dan wel doodslag op de vrouw.

Daarnaast luidt de verdenking poging oplichting en valsheid in geschrifte. Het vermoeden is dat zij door zijn toedoen in de rivier is terecht gekomen.

Kort voorafgaand aan haar overlijden heeft de man bewerkstelligd dat zij een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering afsloot, waarbij hij als begunstigde werd aangemerkt. Na haar overlijden heeft hij geprobeerd het verzekeringsgeld te innen. De valsheid in geschrifte betreft het in strijd met de waarheid invullen en ondertekenen van een werkgeversverklaring.

Op 12 mei van dit jaar werd de man aangehouden en sinds die tijd zit hij vast. De zaak is aangebracht bij de Rechtbank Midden-Nederland en zal voor het eerst pro forma worden behandeld in Lelystad op 19 juli om 15.00 uur.

0 comments:

Een reactie plaatsen