woensdag 19 juli 2017

Mungra Medisch Centrum staat garant voor gezondheidszorg in Tapoeripa

Ziekenhuis te Nieuw-Nickerie stapt af van nu en uitvoeren van missies


Het Mungra Medisch Centrum (MMC) gaat de gezondheidszorg aan de inwoners van Tapoeripa aan de Nickerierivier garanderen. Algemeen directeur Antoine Elias zegt vandaag, woensdag 19 juli 2017, in de Ware Tijd, dat het ziekenhuis zal afstappen van de missies die het tot nu toe van tijd tot tijd uitvoert. 

'Vanaf januari 2018 zijn we permanent in het dorp aanwezig.' Elke twee weken zal een arts het gebied bezoeken. Dat gebeurt in samenwerking met Huisartsenzorg NV. 'Daarnaast gaan wij permanent een verpleegkundige in het dorp stationeren, die zal ondersteund worden door een lokale hulpkracht', zegt Elias. 

In aanloop naar het min of meer permanente karakter van de dienstverlening van het MMC te Tapoeripa, reizen in de resterende periode van dit jaar artsen van Huisartsenzorg en specialisten van het MMC regelmatig naar het dorp.

Vanaf deze maand gaan dokter Heve Sibilo en twee verpleegkundigen elke maand naar het dorp. 'Die groep wordt na augustus aangevuld met een internist, een kinderarts, een kno-arts, een oogarts en een tandarts', zegt Elias. Hij kondigt ook aan, dat er vanaf 2018 maandelijks, al naar gelang de behoefte, tenminste één specialist meegaat met de huisarts. 'Ons streven is om ook aan alle inwoners van Tapoeripa en omstreken goede zorg en diensten te bieden.'

De nieuwe aanpak is volgens Elias ingegeven door een oproep van de president om ook de inheemse dorpen van de regio op te nemen in het werkgebied van het ziekenhuis. Bij de succesvolle uitvoering van de presidentiële opdracht is het MMC ondersteund door minister Patrick Pengel van Volksgezondheid en directeur Rick Kromodihardjo van het Staatsziekenfonds.

0 comments:

Een reactie plaatsen