vrijdag 28 juli 2017

Na bijna twee jaar is de Fiat 500 weer terug in Brazilië

De 500 zal vooral in de steden op klanten kunnen rekenen


Na bijna twee jaar is de Fiat 500 in Brazilië weer terug van weggeweest. Daarmee is dit ijzersterk model weer iets meer een mondiale Fiat geworden. De Braziliaanse markt is herstellende en de in Mexico gebouwde versie voor de Noord-Amerikaanse markt mag dus ook weer richting zuiden geëxporteerd worden, aldus vandaag, vrijdag 28 juli 2017, autoedizione.nl.

In de VS is de 500 momenteel goed voor gemiddeld 14 tot 15 duizend exemplaren op jaarbasis, oftewel de helft minder dan in de jaren ervoor. In Rusland heeft Fiat overigens haar showrooms voor personenauto’s inmiddels gesloten en is de 500 daar niet langer verkrijgbaar. Slechts één versie is beschikbaar, namelijk de 1.4 Fire EVO met 85 pk met een handgeschakelde vijfbak.

(Bron foto: autoevolution.com - Lancering Fiat 500 in Brazilië in oktober 2009)
De Dualogic automaat die eerder wel in Brazilië verkrijgbaar was, keert dus niet terug. Het betreft overigens nog altijd het ‘oude model’ als het om de exemplaren uit Toluca gaat. Een nieuwere versie, zoals wij die nu een paar jaar kennen, ligt mogelijk nog in het verschiet of wordt zelfs overgeslagen met het oog op een nieuwkomer in 2019.

Hoewel het eerste halfjaar in Brazilië nog goed was voor een afname van 12% (ruim 80.000 exemplaren), is er inmiddels al een paar maanden een positief resultaat te zien, dat het komende halfjaar mogelijk zal doorzetten.

De 500 is niet een model dat typisch bij de Braziliaanse markt past, maar zal vooral in de steden wel op wat klanten kunnen rekenen. Een model als de kleine, robuuste en vooral goedkopere Mobi is daar bijvoorbeeld veel belangrijker met al meer dan 50.000 exemplaren vanaf januari gezien. Meer dan de helft van de totale verkoop van Fiat in Brazilië dus.

0 comments:

Een reactie plaatsen