maandag 10 juli 2017

Negen doden en 57 gewonden bij busongeluk in Peru's hoofdstad Lima

Onder de gewonden zijn twee Canadezen

Bus rijdt over rand langs weg op heuvel en stort naar beneden


Twee Canadezen zijn in een ziekenhuis opgenomen nadat een dubbeldekker-bus van een smalle weg in de heuvels van Lima, Peru, is gerold, waardoor minstens negen mensen zijn gedood en 57 gewond raakten. Het ministerie van Volksgezondheid van Peru zegt, dat het ongeluk gisteravond gebeurde, ongeveer twee kilometer van het presidentieel paleis, aldus de Canadese nieuwszender GlobalNews vandaag, maandag 10 juli 2017.

Het gezondheidsagentschap zei in een verklaring, dat de lokale bus reed op de San Cristobal heuvel om de passagiers een panoramisch uitzicht op de stad te geven. Volgens het agentschap werden twee Canadezen in het ziekenhuis opgenomen als gevolg van de crash.

Woordvoerder Austin Jean van het Canadese ministerie van Global Affairs bevestigde tegenover Global News, dat het agentschap de Canadezen in Lima ondersteunt. 'Onze gedachten en diepste sympathie zijn bij degenen die getroffen zijn door het tragische busongeluk in Lima, Peru', zei Jean in een verklaring. 'Global Affairs Canada blijft de situatie zeer nauwlettend volgen en stelt alles in het werk om de Canadese burgers in Lima te helpen. Global Affairs Canada biedt consulaire hulp aan Canadese burgers die door het ongeluk zijn getroffen.'

Geen verdere details over de gewonde Canadezen zijn vrijgegeven, zoals uit welke provincie ze afkomstig zijn.

Videobeelden tonen de groene, open-top bus die over de rand langs de weg naar beneden stort. Het is onduidelijk wat de crash heeft veroorzaakt, maar ambtenaren bij de ministerie van Gezondheid, zeiden dat de bus met hoge snelheid reed.(Red. De Surinaamse Krant/Global News/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen