woensdag 26 juli 2017

Niermala Badrising nieuwe Surinaamse ambassadeur in de VS

Badrising al sinds 9 juni aan het werk in WashingtonNiermala Badrising is de nieuwe Surinaamse ambassadeur in de VS. Zij heeft op 21 juli haar geloofsbrieven aangeboden aan de Amerikaanse president Donald Trump. Met deze handeling is Badrising formeel geaccrediteerd bij de regering-Trump, zo laat het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken in een dinsdag 25 juli 2017 uitgebracht persbericht weten. 

Badrising heeft haar werkzaamheden als ambassadeur op 9 juni 2017 aangevangen na de aanbieding van de kopie geloofsbrieven aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington D.C.

De VS is één van de grootste handelspartners van Suriname. Eerder was Subhas Mungra Surinames vertegenwoordiger in Washington. Hij is reeds enige tijd teruggekeerd naar Suriname.

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en de VS dateren van 23 januari 1976. Vanaf die tijd hebben Suriname en de VS een hechte relatie opgebouwd, op basis van wederzijds respect, gemeenschappelijke belangen en democratische principes.

Ambassadeur Badrising en president Trump gingen tijdens de ceremonie in op de reeds lang bestaande goede samenwerking tussen beide landen welke zich afspeelt op diverse gebieden.

0 comments:

Een reactie plaatsen