dinsdag 25 juli 2017

Nieuwe AZP-directrice Claudia Marica-Redan: 'AZP bevindt zich in een survival mode’

'Waar nodig zullen wij twee stappen terug doen om één goede stap voorwaarts te zetten'


In het laatste kwartaal van dit jaar begint een aantal grote infrastructurele projecten bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). In oktober wordt gestart met de volledige renovatie van het beddenhuis, de uitbreiding van de Intensive Care Unit en de bouw van het nieuwe Operatie complex. Een maand later begint de bouw van een parkeergarage voor het personeel van het ziekenhuis. Claudia Marica-Redan, de nieuwe AZP-directrice, zegt vandaag, dinsdag 25 juli 2017, op Starnieuws, dat de ziekeninstelling zich in een ‘survival mode’ bevindt. 

Binnen zes maanden tot een jaar moeten 'we uit deze periode van zwaar weer komen om de toekomst van ons ziekenhuis veilig te stellen'.

Ze stelt, dat ze beseft dat ze de leiding van het AZP overneemt in een periode waarin de financiële omstandigheden waarbinnen zij op een verantwoorde en adequate wijze de zorgactiviteiten moeten uitvoeren, ongezond zijn. Het ziekenhuis kenmerkt zich door vele dualistische aspecten die een effectieve bedrijfsvoering in de weg staan, legt ze uit.

'Op de eerste plats streven wij ernaar om kwalitatieve en veilige zorg te leveren, terwijl wij nog een grote achterstand hebben in het onderhoud en vernieuwen van onze bedrijfsgebouwen en medische apparatuur.' Daar komt nog bij kijken, dat het AZP als volledige overheidsinstelling een zorgplicht heeft, waarbij verlieslatende onderdelen van het bedrijf moeten worden gecontinueerd tegen tarieven die ver onder de kostprijs liggen.

'Wij hebben een immense taak en zullen continu alert moeten zijn om de kosten blijvend te beheersen door efficiency en effectiviteit toe te passen in al onze werkprocessen.'

Marica-Redan zegt dat ze ondanks al de uitdagingen waar ze voor staat 'met veel overtuiging' haar benoeming tot algemeen directrice van het AZP heeft aanvaard. 'Waar nodig zullen wij twee stappen terug moeten doen om één goede stap voorwaarts te zetten.'

Marica-Redan is per 1 juli aangesteld in de functie van directrice AZP.

0 comments:

Een reactie plaatsen