dinsdag 4 juli 2017

Nieuwe Nederlandse ambassadeur in Suriname Van Leeuwen legt eed af bij koning Willem Alexander

Anne van Leeuwen treedt in augustus aan als opvolger van ambassadeur Ernst Noorman


De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Suriname wordt Anne van Leeuwen. De 55-jarige diplomaat zal per augustus Ernst Noorman vervangen, die eind juli vertrekt. De Rijksministerraad had in maart, op voorstel van demissionair minister Bert Koenders van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, al ingestemd met de benoeming van een nieuwe ambassadeur voor Suriname. Anne van Leeuwen, nu consul-generaal in Toronto, moet de huidige ambassadeur in Suriname, met standplaats Paramaribo, vervangen. Dat maakte het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag 17 maart 2017 bekend. 

Van Leeuwen heeft afgelopen week de eed afgelegd bij koning Willem Alexander in Nederland. Dit meldt de Nederlandse ambassade in Suriname op haar Facebookpagina (zie hierna).

De nieuwe topman op de Nederlandse ambassade is geen onbekende in Suriname. Van 1993 tot 1996 heeft hij al op de ambassade hier gewerkt.


Van Leeuwen begon in 1991 zijn diplomatieke carrière in Zuid-Azië. Na zijn periode in Paramaribo diende hij in Jakarta en Ottawa. Daarna was hij ook werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

De benoeming is pas definitief wanneer het gastland zijn goedkeuring geeft aan de voordracht.

0 comments:

Een reactie plaatsen