zaterdag 22 juli 2017

Nog Srd 2.6 miljoen aan openstaande rekening Naschoolse Opvang

Corruptie en vriendjespolitiek vierden hoogtij binnen Naschoolse Opvang


Het onderzoek van de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) bij het project Naschoolse Opvang (NSO) is nog gaande. Dit zei minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) donderdag tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA), aldus het Dagblad Suriname vrijdag 21 juli 2017.

De NSO betrof de opvang en begeleiding van leerlingen na de reguliere schooltijd. Onderdeel hiervan was ook een warme maaltijd. Het project is volgens Peneux stopgezet. Landelijk waren er volgens de minister ongeveer 143 keukens betrokken die Srd 2.6 miljoen aan achterstallige betalingen nog moeten ontvangen.

Kijk en luister naar Peneux vanaf 4:51:13Het ministerie is momenteel bezig deze groep uit te betalen. Peneux overhandigde een evaluatierapport, dat op 29 januari 2016 is samengesteld binnen MinOWC.

De Naschoolse Opvang heeft de regering vanaf haar start in 2012/2013 een totaal bedrag van circa Srd 101 miljoen gekost. Vanaf de start van dit project is door verschillende actoren aangegeven, dat corruptie en vriendjespolitiek hoogtij vierden. President Desi Bouterse heeft de NSO op een gegeven moment zelf aangeduid als een ‘njang patu’.

Eerder is reeds bekend geworden, dat onder de keukenhouders zich ook enkele parlementariërs bevonden. De regering maakte onlangs bekend dat het project doorgaat, zij het in wat slankere vorm. Als voorloper zou een ‘melk- en yoghurtproject’ worden uitgevoerd. Volgens de bewindsman krijgen op Nickerie en Brokopondo na, alle lagere scholen twee keer per week melkproducten aangeleverd door de Melkcentrale NV.

Ter informatie:


0 comments:

Een reactie plaatsen