donderdag 27 juli 2017

Nog steeds geen groen licht Doksenclub voor export naar Trinidad & Tobago

Directeur Doksenclub: 'Ik krijg geen informatie van de overheid'


Gerard van den Bergh, directeur/eigenaar van Doksenclub, zit nog steeds in het donker. Het blijkt dat nu alle heisa en media-aandacht achter de rug zijn, er nog steeds geen oplossing is gevonden voor de export van zijn producten naar Trinidad & Tobago. 

'Ik krijg echter geen informatie van de overheid. Het enige wat zij mij hebben geïnformeerd, is dat Trinidad en Suriname hebben afgesproken dat hun veterinaire diensten bij elkaar komen en het probleem moeten oplossen. Ik dacht dat dit in juli zou plaatsvinden. Wij naderen augustus', zegt Van den Bergh donderdag 27 juli 2017 in het Dagblad Suriname.

De overheid heeft in april 2016 de situatie van Doksenclub op de tafel van de Caricom Council for Trade and Economic Development (COTED) geplaatst. Dat werd in behandeling genomen, met als gevolg dat Trinidad & Tobago werd gemaand om zijn interne zaken op orde te stellen, zodat Suriname haar doksen op de Trinidadiaanse markt kan aanbieden. Er kwam zelfs een mogelijke dreiging voor stopzetting van de importen uit Trinidad.

Dagblad Suriname schrijft van 'welingelichte bronnen' te hebben vernomen, dat de minister van Handel, Industrie en Toerisme na zijn uitspraken mogelijk is teruggefloten

0 comments:

Een reactie plaatsen