dinsdag 18 juli 2017

Oppositie in Venezuela roept bevolking op om 20 juli het werk stil te leggen

Nationale staking gericht tegen de linkse regering van president Nicolás MaduroDe oppositie in Venezuela heeft de bevolking maandag 17 juli 2017 opgeroepen om het werk later deze week 24 uur stil te leggen. De nationale staking, die donderdag moet plaatsvinden, is gericht tegen de linkse regering van president Nicolás Maduro. De werkonderbreking maakt deel uit van een aantal protestacties tegen Maduro. 

Zo eist de oppositie ook, dat de rechters van het hooggerechtshof vervangen worden. 'Dit is het beslissende moment', zei Freddy Guevara namens de tegenstanders van Maduro.

Zondag stemde bijna een derde van het electoraat in het symbolische referendum tegen de socialistische regering. '7.18 Miljoen mensen hebben de verschrikkingen van Maduro bevestigd', deelde parlementsvoorzitter en oppositieleider Julio Borges op Twitter mee.

In totaal waren 19 miljoen Venezolanen opgeroepen te komen stemmen in het referendum. De volksstemming tegen de hervorming van de Grondwet was door de oppositie georganiseerd. De regering erkent de volksraadpleging niet.


Ter informatie:

(Red. De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter/Reuters/Nu.nl)

0 comments:

Een reactie plaatsen