donderdag 6 juli 2017

Oud-minister en huidig Statenlid van Curaçao Constancia veroordeeld tot tachtig uur taakstraf

Constancia gaf in februari Giselle Mc William in Staten klap in het gezicht 


De Curaçaose oud-minister van Volksgezondheid en huidig parlementariër Jacinta Constancia is woensdag 5 juli 2017 in Willemstad veroordeeld tot tachtig uur taakstraf, aldus onder andere De Telegraaf. In februari sloeg ze collega Giselle Mc William tijdens een vergadering in het parlement vol in het gezicht en bedreigde ze een andere parlementariër.

Het Openbaar Ministerie had tweehonderd uur taakstraf geëist, waarvan veertig uur voorwaardelijk, voor de klap en de bedreiging.


De rechter oordeelde dat de bedreiging onder de parlementaire immuniteit valt. Voor de klap kreeg ze tachtig uur taakstraf. Ze heeft twee weken om eventueel in hoger beroep te gaan. De klap werd gefilmd en verscheen kort daarop op social media. Het bericht haalde de media in binnen- en buitenland.

Constancia was minister in het kabinet-Schotte (2010-2012). Ze is momenteel verdachte in een oplichtingszaak die speelde tijdens haar ministersperiode.

Mc William raakte gewond door de klap en moest door een arts worden behandeld. Constancia bood verschillende keren haar excuses aan en onlangs omhelsden de twee elkaar publiekelijk. Constancia gaf na het incident haar zetel terug aan de partij MFK, maar die accepteerde het aanbod niet en liet haar zitten.

0 comments:

Een reactie plaatsen