vrijdag 21 juli 2017

Oud-premier Schotte van Curaçao moet voor drie jaar de gevangenis

Schotte kondigde meteen na uitspraak aan in cassatie te gaan

Straf Schotte’s partner Cicely van der Dijs ook gehandhaafd: vijftien maanden cel waarvan zes voorwaardelijk


Ex-premier Gerrit Schotte van Curaçao moet voor drie jaar de gevangenis in wegens bestuurlijke corruptie. De rechter heeft die straf vandaag, vrijdag 21 juli 2017, in Willemstad bekrachtigd in een uitspraak in het hoger beroep dat de politicus had ingediend. Ook mag de huidige oppositieleider van het Caribische eiland zich vijf jaar lang niet beschikbaar stellen voor een bestuurlijke functie. Dit meldt onder andere De Telegraaf.

Schotte nam advocaat Geert-Jan Knoops in de arm voor zijn hoger beroep. Knoops probeerde tevergeefs de zaak niet ontvankelijk te laten verklaren.


De rechter acht het opnieuw bewezen dat Schotte geld heeft aangenomen van de Italiaanse casinobaas Francesco Corallo. Via zijn partij MFK zou de ex-premier de belangen van de inmiddels ook opgepakte gokkoning uit Sint Maarten behartigen. Met valse facturen is geprobeerd het geldbedrag te verhullen.


Ook de gevangenisstraf voor Schotte’s partner Cicely van der Dijs is blijven staan: vijftien maanden cel waarvan zes voorwaardelijk.

Direct na de uitspraak maakte de politicus van de partij MFK bekend in cassatie te zullen gaan. Pas als de straf ook na die cassatie overeind staat, zal Schotte aan zijn celstraf beginnen.

0 comments:

Een reactie plaatsen