donderdag 27 juli 2017

Paramaccaanse radio Ajawde te Langetabbetje na drie jaar weer in de lucht

Radio Ajawde krijgt steun van Newmont Suriname


Het Paramaccaanse radio Ajawde te Langetabbetje is na drie jaar weer in de lucht. Het gemeenschapsradiostation was genoodzaakt te stoppen met uitzendingen door gebrek aan opgeleid personeel. Newmont Suriname heeft een consultant aangetrokken die vier medewerkers op het gebied van management, programmering en omroep heeft getraind. 

Newmont Suriname tekende voor 8 maanden een Memorandum of Understanding met de stichting A Ja U De. Het bedrijf zal in deze periode de activiteiten van Radio Ajawde financieren, inclusief de renovatie van het gebouw. Het radiostation zal na deze 8 maanden volledig moeten zijn gecommercialiseerd.
Op de foto is te zien, dat Kojo Bedu-Addo, superintendent van de afdeling Social Responsibility van Newmont Suriname, de overeenkomst overhandigt aan Adam Ceder van Radio Ajawde. (Bron foto: Newmont Suriname).

Dit project maakt deel uit van het gemeenschapsbeleid van Newmont Suriname. Het bedrijf stelt dat dit een geweldige kans is om het bestaan van de gemeenschappen te verbeteren door nieuws, educatieve en amusementsprogramma's uit te zenden. Eveneens kan de ontstane kloof om informatie naar de gemeenschappen te krijgen, worden geminimaliseerd.

De herstart van Radio Ajawde biedt Newmont Suriname een additioneel instrument voor effectieve communicatie met de Paramaccaanse gemeenschappen in de omgeving van de Merian goudmijn van het Amerikaanse bedrijf.

Radio Ajawde werd in 2013 opgericht. Vorig jaar heeft het Instituut voor Opleiding en Onderzoek in Suriname 'Nikos' een behoeften beoordeling van de Paramaccaanse gemeenschappen afgerond, waaronder de heroprichting van Radio Ajawde te Langetabbetje valt.

Newmont zegt vastbesloten te zijn om de duurzame ontwikkeling van de Paramaccaanse gemeenschappen te blijven ondersteunen en rekent erop dit te kunnen doen in partnerschap met de lokale gemeenschap en hun institutionele vertegenwoordigers.

0 comments:

Een reactie plaatsen