woensdag 26 juli 2017

Personeel Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) gaat in actie

'We wachten al zeven maanden om te praten over de cao die januari in had moeten gaan'


Medewerkers van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) gaan morgen in actie, omdat de onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van 2017 nog steeds niet op gang komen. Dat is vanochtend besloten tijdens een algemene ledenvergadering. Hoe de actie eruit gaat zien, houdt de bond nog even geheim, aldus vandaag, woensdag 26 juli 2017, de Ware Tijd.

'Donderdagochtend zullen de leden de instructies krijgen', zegt bondsvoorzitter Raymond Ford. 'We wachten al zeven maanden om te praten over de cao die januari in moest gaan. De mensen zijn verhit, omdat hun geduld is opgeraakt', zegt Ford.

Hij geeft aan, dat het personeel snakt naar een loonsverhoging wegens de verslechterde economische situatie in het land. Ook streeft de bond naar verbetering van de secundaire voorzieningen zoals kinderbijslag en overwerkbetaling. Hij wil verder praten over de inschaling binnen het NVB.

'Mensen die pas in dienst treden, kunnen niet direct evenveel verdienen als de mensen die jarenlang werken bij het bedrijf', stelt Ford.

0 comments:

Een reactie plaatsen