vrijdag 7 juli 2017

'PLO-voorzitter is grootste chaos binnen openbaar vervoer'

'De regering moet de rechtspersoonlijkheid van de PLO intrekken'


Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, is onthutst hoe de voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsingh, vrijwel over elke issue binnen het openbaar vervoer 'leugens' te berde brengt. 'Hij is in feite de grootste chaos binnen het openbaar vervoer', zegt Sahadew-Lall in het  Dagblad Suriname vrijdag 7 juli 2017.

Onlangs heeft een bushouder het uitblijven van de brandstofcompensatie voor het rijden op de zon- en feestdagen aangekaart. Mahadewsingh gaf te kennen dat er al jaren geen subsidie uitbetaald wordt op de voornoemde dagen.

'In het verleden werden de bushouders wel uitbetaald op de zon- en feestdagen; twee jaren geleden bijvoorbeeld was dit wel het geval. Het is wel zo, dat niet alle trajecten actief zijn op de voornoemde dagen', beklemtoont Sahadew-Lall.

Hij heeft al geruime tijd de bussen van de verschillende trajecten geregistreerd, die hun diensten verlenen op de zon- en feestdagen. Zo zijn er in totaal 146 bussen geregistreerd op de trajecten PL, Lijn 7, Lijn 9, Lijn 5, PSB, PK, PBRP, PG, Tamkas, PS en POZ. Het Actiecomité eist daarom dat deze bussen uitbetaald worden. Indien dit niet het geval zal zijn, zullen zij andere tarieven hanteren op de zon- en feestdagen.

'Er is formeel nooit aangegeven dat er op zulke dagen geen brandstofcompensatie gestort wordt door de overheid. De serieusheid van de PLO is heden ten dage helemaal zoek geraakt. Daarom zeg ik keer op keer dat de regering de rechtspersoonlijkheid van de PLO moet intrekken.'

Volgens het Actiecomité zullen de burgers die op de bijzondere dagen vervoerd willen worden, het dubbele moeten neertellen voor een rit.

De PLO presenteert jaarlijks het jaarverslag aan de leden. Zo heeft maandagavond wederom een vergadering plaatsgevonden van de PLO. Volgens Sahadew-Lall stelt dit jaarverslag niets anders voor dan het kostenplaatje van de nutsvoorzieningen. 'Los van het geringe aantal bushouders dat aanwezig was, was de voorzitter zelfs afwezig tijdens de vergadering. Mahadewsingh had de ondervoorzitter gestuurd om de vergadering te leiden. Er werd bovendien alleen over de zaken met betrekking tot de nutsvoorzieningen gesproken.'

0 comments:

Een reactie plaatsen