donderdag 20 juli 2017

Politie Bolivia neemt een ton cocaïne in beslag bestemd voor Brazilië

Cocaïne gevonden op boerderij, met illegale landingsbaan, bij de stad Trinidad

(Bron foto: Twitter)

De politie in Bolivia heeft gisteren de inbeslagname gemeld van een ton cocaïne ter waarde van ongeveer US $ 10 miljoen, bestemd voor verzending naar Brazilië. De minister van Binnenlandse Zaken, Carlos Romero, zei tijdens een persconferentie, dat de cocaïne in pakketten was verpakt en was gevonden op een boerderij in de buurt van de stad Trinidad, in het departement Beni dat grenst aan Brazilië, zo bericht het persbureau AFP vandaag, donderdag 20 juli 2017.

'Ongeveer 60 procent was samengesteld uit pure cocaïne ... en 40 procent was (ongeraffineerde) cocaïnepasta', zei Romero. De boerderij had een illegale landingsbaan voor vliegtuigjes, en de politie zei dat ze een klein vliegtuig in beslag had genomen, maar dat geen arrestaties waren verricht.

Het hoofd van de anti-narcotica politie, Santiago Delgadillo, bepaalde de waarde van de cocaïne en zei dat het naar Brazilië ging, dat zowel een markt als een verzendpunt is voor drugs naar Europa, soms via Afrika.

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
Ondanks dat het hier om een grote inbeslagname ging, er zijn grotere geweest: in januari 2016 nam de politie een lading van zes ton in beslag op weg naar de Ivoorkust, en in juli van dat jaar werd een een zending van zeven ton onderschept onderweg naar Honduras.

Coca, de bronplant voor cocaïne, is een Zuid-Amerikaanse struik die op de oostelijke uitlopers van de Andes in landen als Peru, Colombia en Bolivia wordt geteeld. Cocaïne wordt gesynthetiseerd uit een pasta van cocabladeren in clandestiene laboratoria die meestal in de buurt van de plantages liggen. Colombia is de toonaangevende coca-producent in Latijns-Amerika, gevolgd door Peru en Bolivia, aldus de Verenigde Naties.(Red. De Surinaamse Krant/AFP/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen