maandag 10 juli 2017

Politie Colombia arresteert Mexicaanse narco 'De IJzeren Dame' Marcela Florez Torruco

'La Dama de Hierro' stond bij Interpol gesignaleerd vanwege banden met Mexicaanse kartels


De in Colombia aangehouden Mexicaanse narco 'De IJzeren Dame' Marcela staat bekend om haar banden met Mexicaanse kartels en het winnen van vertrouwen van drugshandelaars als 'El Chapo'. Marcela Florez Torruco werd in Colombia gearresteerd, omdat zij werd gezocht door de VS en Interpol, zo meldt zondag 9 juli 2017, onder andere de Mexicaanse nieuwswebsite debate.com.mx.

Marcela Florez Torruco, alias 'La Dama de Hierro' werd zaterdag aangehouden door de Colombiaanse autoriteiten voor het hebben van een zogenoemde Interpol Red Circular, die haar verdenkt van verschillende misdrijven, waaronder banden met verschillende drugskartels en 'close' te zijn met 'El Chapo'.

Volgens de Mexicaanse krant Vanguardia, heeft informatie die de Colombiaanse Nationale Politie had verzameld om de Mexicaanse in hechtenis te nemen, geleid tot verscheidene dagen werk, onderzoeksactiviteiten in verschillende gebieden van het land waarmee ze de vrouw konden oppakken in Bogota.

'De IJzeren Dame' was Colombia enkele maanden geleden als toeriste binnengekomen en was erin geslaagd om tot gisteren uit handen van de politie te blijven.


De Mexicaanse staat bekend om haar banden met Mexicaanse kartels, het winnen van het vertrouwen van drugshandelaars als 'El Chapo' en het uitvoeren van criminele handelingen waaronder ontvoering en selectieve moorden op drugshandel rivalen.

Er wordt gespeculeerd, dat ze de autoriteiten is ontvlucht en Colombia is binnengekomen om daar haar toevlucht te nemen en om criminele onderhandelingen met het Golf-kartel te bevorderen.

(Red. De Surinaamse Krant/debate.com.mx/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen