zaterdag 15 juli 2017

Politie stopt met gedogen Haïtiaanse venters op straat

De Haïtianen hebben in Saramacca 22 hectare toegewezen gekregen voor landbouw


Nu de ‘Eenheidsmarkt’ geopend is, zal de politie niet langer Haïtiaanse venters op straat gedogen. 'De stadspolitiecommandant zal indien nodig tegen deze personen optreden', zegt districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust. Dit zal in overleg gebeuren met de twee belangenorganisaties van de Haïtianen, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 15 juli 2017. 

De markt aan de Drambrandersgracht is gisteren opengesteld door minister van Regionale Ontwikkeling Edgar Dikan en de districtscommissaris. De markt kan plaats bieden aan 128 stands, waarvan er nu ruim 60 klaar zijn gemaakt. Drie standhouders ontvingen gisteren symbolisch hun vergunning met een geldigheidsduur van een jaar. Het standgeld is Srd 7.50 per dag.

Nerkust wees er nadrukkelijk op dat de verkoopplaats niet alleen voor Haïtianen bedoeld is. Deze moet een plek zijn voor eenheid en verbroedering. De openingstijden zijn van vijf uur 's morgens 05.00 tot vier uur 's middags van maandag tot en met zaterdag.

De Haïtianen hebben in Saramacca 22 hectare toegewezen gekregen voor landbouw. Dit stemt de vertegenwoordigers van de groep goed. 'We kunnen nu vrij planten', zei de Haïtiaanse vertegenwoordiger Simon.

Een andere vertegenwoordiger, Nicolaas, bracht in herinnering dat de Haïtianen met open armen zijn ontvangen toen zij veertig jaar geleden als contractarbeiders in het land aankwamen. Hij zei, dat de strijd voor een eigen verkoopplek niet makkelijk is geweest. Nicolaas riep zijn landgenoten op om de naam van de markt hoog te houden.

0 comments:

Een reactie plaatsen