zondag 16 juli 2017

President Bouterse oriënteert zich in Moengo aan vooravond comité-generaal over Alcoa

Bouterse wil het stafdorp Moengo in oude staat terugbrengen


President Desi Bouterse heeft zich gisteren met een delegatie georiënteerd in Moengo (zie foto - Bron: NII). 'We hebben een overeenstemming bereikt met Suralco', zei de president in de microfoon van het Nationaal Informatie Instituut (NII). Samen met de plaatselijke bewoners wil Bouterse het stafdorp Moengo in de oude staat terugbrengen. 

'Het zou zonde zijn om dit allemaal tegen de vlakte te gooien.' Behalve de mijn, is er ook overeenstemming bereikt tussen de regering en Alcoa over de faciliteiten in Moengo, de Coermotibohaven en de Nasauconcessie, aldus NII mee.


De president heeft aangegeven dat nieuw leven zal worden ingeblazen in het gebied. Hier zal de lokale bevolking profijt van hebben.

De delegatie bestond verder uit de ministers Regilio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen), Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Ronni Benschop (Defensie), Roline Samsoedien (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer), Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Jerry Miranda (Openbare Weken, Transport en Communicatie). Ook maakten deel uit van de delegatie de voorzitter van de BEP tevens Assembleelid Celsius Waterberg, Dilip Sardjoe en Marc Waaldijk van de presidentiële onderhandelingscommissie met Alcoa.

De president zal dinsdag vanaf negen uur 's morgens in De Nationale Assemblee in een geheime vergadering de kwestie rond Alcoa/Suralco bespreken.

Foto's stafdorp Moengo (Bron: SOIL Masonkondre/Facebook):


0 comments:

Een reactie plaatsen