woensdag 12 juli 2017

Project Safe City gaat eindelijk van de grond komen

Jaren geleden geplaatste nooit gebruikte camera's en flitspalen worden ingezet bij het project


Terwijl Operatie Octopus nog geëvalueerd wordt, overlegt de politie met andere overheidsorganen over het project Safe City, een ‘nieuwe’ manier om de criminaliteit te helpen bestrijden. Dit project is volgens politiecommissaris Guno Roosenhoff niet nieuw. 'Het wordt al enige tijd besproken, maar zal nu worden uitgevoerd.'

Enkele jaren geleden zijn camera's en flitspalen met moderne apparatuur geplaatst op een aantal kruisingen van belangrijke wegen. Deze apparatuur is tot nu toe niet gebruikt, maar zal worden ingezet bij het project, zo bericht vandaag, woensdag 12 juli 2017, de Ware Tijd.

President Desi Bouterse zei zaterdag tijdens het NDP-verjaadagsfeestje in Para, dat project Safe City in december van start gaat. In Paramaribo en Wanica kunnen criminelen dan met hypermoderne camera's in de gaten gehouden worden. Het is de bedoeling om dit systeem ook in andere districten te introduceren.

Vorig week hebben Suriname en China een document ondertekend over de schenking van een camerasysteem aan ons land. De beelden die de camera's vastleggen, kunnen worden gebruikt voor de opsporing van daders van verkeersovertredingen en andere strafbare feiten. De politie zal gemakkelijker en sneller kunnen achterhalen hoe een feit is gepleegd.

Momenteel houden politieagenten en militairen nog steeds landelijk controles op verschillende tijdstippen om de criminaliteit in te dammen.minaliteitsbestrijding/#ixzz4mcG2mHqd

0 comments:

Een reactie plaatsen