maandag 24 juli 2017

Protest in Rio, Brazilië, van families en vrienden agenten gedood tijdens hun werk

Demonstranten wijzen op gebrek aan staatssteun voor weduwen en kinderen gedode agenten

(Bron foto: AFP)

Families en vrienden van Braziliaanse politieagenten hebben zondag deelgenomen aan een spontane demonstratie tegen het hoge sterftecijfer onder leden van de politiemacht. Honderden mensen verzamelden zich op het beroemde Copacabana-strand van de stad, enkele uren na de laatste dood van een agent, waarmee het dodental 91 heeft bereikt. 

Gekleed in het wit en foto's dragend van hun overleden familieleden met de tekst 'Redt de PMERJ' (Militaire Politie van de staat Rio de Janeiro), wezen de demonstranten op het gebrek aan staatssteun voor de weduwen en kinderen van officieren die in diensttijd zijn gedood.

Demonstranten plaatsten ook kruisen op het strand, een voor elk van de slachtoffers, en riepen op voor betere en veiliger werkomstandigheden.

Een financiële crisis heeft ertoe geleid, dat de staat ernstig op zijn budget bezuinigt. Het dodental bij politieagenten betekent, dat elke 54 uur tot zover dit jaar een agent wordt gedood, waarbij het laatste slachtoffer een 46-jarige ambtenaar is die in een botsing met drugsverslaafden in Vidigal, een sloppenwijk in het zuiden van de stad, is omgekomen .

De politieoperatie bij Vidigal streeft ernaar om misdadigers op te pakken die verantwoordelijk zijn voor het doden van politieagenten. Volgens de in Sao Paulo-gevestigde Vereniging voor de Verdediging van Openbare Veiligheidsagenten werden vorig jaar 477 politieambtenaren gedood in Brazilië.

(Red. De Surinaamse Krant/Xinhua/AFP/BBC)

0 comments:

Een reactie plaatsen