zaterdag 8 juli 2017

'Rampersad vindt het kennelijk nodig om zijn ‘grootsheid’ af te meten aan kleineren van opponenten'

'Ik heb ook last van die Rampersad, ik voel mij erg aangevallen door zijn wangedrag'

'Het is een opportunist die de mogelijkheid zoekt om hier aan de bak te komen'


'Rampersad heeft mij bewezen een mens te zijn die het kennelijk nodig vindt om zijn ‘grootsheid’ af te meten aan het kleineren van opponenten. Hij doet dat nu met Henry Ori, maar heeft dat ook geprobeerd met mij te doen', zegt Bert Schreuders, president Technological University of the Americas (TUA), vrijdag 7 juli 2017 in het Dagblad Suriname op de aantijging van de Nederlander Hubert Rampersad jegens Henry Ori inzake zijn titel van professor. 

'Ik heb ook last van die Rampersad. Ik voel mij erg aangevallen door zijn wangedrag. Hij maakt overal rommel en rotzooi. Ik ken het verhaal van Ori niet, maar dit soort zaken horen op het kantoor van Jack Menke (voorzitter bestuur Anton de Kom Universiteit van Suriname) besproken te worden. Dit moet je niet via de politiek, De Nationale Assemblee en in het openbaar doen. Iemands reputatie ga je niet zo belasten', stelt Schreuders.

Hij geeft aan in Suriname maar één missie te hebben, te weten het zorgen dat hij zijn studenten het beste van het beste universitair onderwijs kan geven. Schreuders doet dat ook in alle rust en stilte. 'Ik kan u aangeven dat al mijn studenten zeer gemotiveerd en tevreden zijn. Alleen door steeds de negatieve berichten in de media over TUA, krijgen zij het gevoel zich niet bij het juiste instituut te hebben ingeschreven. Dat is natuurlijk ontzettend jammer en daar wil ik paal en perk aan stellen. Rampersad moet zich realiseren dat Suriname een zeer gevoelig gebied is en wij niet zitten te wachten op onruststokers.'

Zijn studenten hebben hem daarom ook gevraagd om zo snel mogelijk van Rampersad af te komen. Rampersad was de oorspronkelijke oprichter van TUA en werkt samen met een Ghanees, die zijn ICT onderhoudt. 'De facto is hij dus de eigenaar van TUA, maar het kan niet zo zijn dat een eigenaar zich inmengt in de operationele zaken van het bedrijf', stelt Schreuders.

Het is niet alleen TUA waar Rampersad op hamert. Hij hamert ook telkens op dat hij twee universiteiten in Amerika heeft weten op te richten, te weten de Innovation University of Silicon Valley, California 2015 en de Innovation University of Florida, Florida 2016. Echter staat op zijn cv ook heel duidelijk, dat deze universiteiten nog geen licentie hebben ontvangen en niet volledig operationeel zijn. Over Rampersad zijn reputatie in Nederland, Suriname en zelfs Amerika springen wel een aantal mensen op om verhaaltjes te vertellen. Dit, zeker gezien het feit dat Rampersad niet ervoor schroomt om andermans reputatie te grabbel te gooien.

'De man zit vanuit zijn huis in Miami allerlei beschuldigingen te uiten naar Surinamers. Dit, terwijl hij zelf Nederland heeft moeten vluchten met grote schulden. Zijn huis is zelfs op de veiling gezet. Op dit moment staat zijn huis op Miami ook op de veiling. Het maakt hem niet uit wie hij als slachtoffer kiest. Het is een opportunist die de mogelijkheid zoekt om hier aan de bak te komen', vertelt een bron.

Het dagblad schrijft te hebben vernomen, dat Rampersad de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een schrijven zou hebben gericht om te ondersteunen in schoonschip plegen op het ministerie. 'Als Peneux mij zou benoemen om schoonschip te maken, ben ik morgen daar op het vliegtuig', stelde Rampersad in een interview met de krant. Hij vindt Peneux een goede minister. 'Ik wil hem gratis helpen. Ik mag hem heel graag. Toen hij op de universiteit werd gediscrimineerd, werd ik ook gediscrimineerd. Wij houden beiden van Suriname en willen beiden Suriname duurzaam ontwikkelen. Ik wil het heel systeem beter maken', aldus Rampersad.

'Dit soort figuren hoort niet in Suriname. Wij hebben er niets aan', stelt Schreuders.

Rampersad heeft kritiek op de wijze waarop Ori zijn gast-professorschap bij de Vrije Universiteit van Brussel toepast in Suriname. De pot verwijt echter de ketel in deze case. Rampersad loopt nogal te koop met zijn gast-professorschap bij onder andere de MIT Leadership Center, in Amerika. Op zijn CV komt MIT tot zeker 4 keren voor. Dagblad Suriname schrijft ook vernomen te hebben van welingelichte bronnen, dat er nooit sprake is geweest van een dergelijk opdracht. 'Het enige dat kan worden aangegeven, is dat Rampersad ooit in 2010 een eendaagse workshop heeft verzorgd, die zeer slecht is bevallen en waarvoor ook nooit is betaald. Als laatste mededeling kon de directeur van MIT Leadership mij vertellen dat Rampersad vanwege deze slechte performance nooit meer wordt ingehuurd', stelt de bron.

Dagblad Suriname nam ook contact op met Tracy Purinton, directrice van de MIT Leadership Center, in Amerika. Zij is echter tot 17 juli niet op kantoor, en kan mogelijk nog niet reageren op dit gegeven en dus ook nog niet bevestigen. De krant heeft wel de hand kunnen leggen op een mail van Purinton, waarin deze MIT issue wordt bevestigd.

Ondanks al zijn goede bedoelingen zou Rampersad, Schreuders flink hebben geschaad in zijn netwerken, omdat mensen al gauw redeneren dat waar er rook is, er vuur is. 'Ik kom uit een omgeving, waarin niet zo gauw naar de rechter wordt gestapt. Dat is iets wat ik pas in dit land heb ervaren. Voor ieder wissewasje dreigt men met de gang naar de rechter. Ik ben opgevoed met als je niets hebt te verbergen, je ook niets te vrezen hebt. Wat ik wel heb gemerkt, is dat die houding van mij kennelijk in een relatief rustige omgeving past, maar in dit kleine Suriname niet opgaat', aldus Schreuders.

0 comments:

Een reactie plaatsen