woensdag 26 juli 2017

Samenwerking tussen SLM en TUIFly werpt zijn vruchten af

SLM-directeur: 'Maar, waar de zaak stagneert, is gebrek aan accommodatie in binnenland'


De samenwerking tussen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en de Nederlandse toerisme gigant TUIFly werpt zijn vruchten al af voor het staatsbedrijf. 'Het is zeker een voordelige overeenkomst voor ons gebleken. Waar het pas in het hoogseizoen de bedoeling was dat wij één chartervlucht voor ze zouden uitvoeren per week vanaf augustus naar Tenerife, voeren we straks nog vóór augustus een derde charter uit naar Las Palmas', zegt SLM-directeur Robbi Lachmising vandaag, woensdag 26 juli 2017, in de Ware Tijd.

'Zij zijn erg tevreden met ons product en onze kwaliteit', voegt hij toe.

Het is publiek geheim dat een charter minstens 100.000 Amerikaanse dollar per vlucht kan opleveren. Het voordeel van TUIFly in de samenwerking is, dat ze het transport van Nederlandse toeristen naar ons land zal verzorgen. 'De echte toerist', aldus Lachmising.

'Die zijde van de samenwerking loopt redelijk vlot. Maar, waar de zaak stagneert is het gebrek aan accommodatie in het binnenland. In de stad zijn er voldoende faciliteiten, maar wij hebben veel te bieden op het gebied van ecotoerisme. En daar zijn er onvoldoende faciliteiten. Plaatsen als Berg en Dal en Overbridge zijn leuk, maar ze zijn al gauw gevuld met de Surinaamse bezoekers erbij. Er is dus veel ruimte voor groei. Als TUIFly zich extra gaat inzetten om toeristen naar Suriname te brengen voor de natuur hebben we een probleem', zegt Lachmising.

Er is volgens hem dus voldoende potentie voor groei op het gebied van eco-toerisme. Overbridge, dat momenteel 26 bungalows telt, heeft plannen om uit te breiden met meer dan honderd en dat stemt de SLM-directeur tevreden.

Aan de andere kant is hij bezorgd over de veiligheidssituatie in het land. Wat dat betreft heeft Suriname, volgens althans de Ware Tijd, 'een dreun moeten incasseren' vorige week toen een beleidsadviseur uit Frans Guyana bij uitgaansgelegenheid 't Vat in het centrum van Paramaribo, op klaarlichte dag werd neergestoken tijdens een mislukte roofoverval. 'Wij moeten in staat zijn om de veiligheid van de gasten de garanderen', aldus Lachmising.

0 comments:

Een reactie plaatsen