vrijdag 14 juli 2017

Santiago de Chile, Chili, verwacht ..... sneeuw

In afgelopen 27 jaar slechts vijf keer sprake geweest van forse sneeuwval in Santiago de Chile


Als prognoses worden bevestigd, wordt Santiago de Chile morgen bedekt met sneeuw en dalende temperaturen tot minus zes graden Celsius, een zeldzame gebeurtenis in deze stad, aldus Prensa Latina vandaag, vrijdag 14 juli 2017. 

In de afgelopen 27 jaar is slechts vijf keer sprake geweest van sneeuwval in Santiago de Chile, hoewel het vaak in omliggende gemeenten sneeuwt.

In de winter is de Andes bedekt door de sneeuw, een fenomeen dat zelden in de hoofdstad wordt gezien, maar dit jaar heeft de stad de strengste vorst van de afgelopen jaren meegemaakt.

Volgens specialisten brengt het koude front dat vandaag in Chili is aangekomen (zie foto - Bron: Publimetro.cl), een massa zeer koude lucht mee, die samen met de neerslag de temperatuur morgen naar een of nul graden zal laten dalen.

Het grootste skicentrum in Chili ligt op slechts 45 kilometer van Santiago de Chile en wordt bezocht door nationale en buitenlandse toeristen, die momenteel daar gaan om te genieten van vakanties, omdat er een schoolvakantie is.

(Red. De Surinaamse Krant/Prensa Latina/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen