maandag 3 juli 2017

Schoolhoofd OS Mayosteeg slaat alarm over slechte staat Mayosteeg

'Er moet kennelijk eerst een ongeluk gebeuren voordat die weg wordt aangepakt'

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)

De vrees dat er elk moment iets met een leerling kan gebeuren op de Latourweg neemt toe bij het schoolhoofd van OS Mayosteeg, Gail Burleson. Ze is huiverig, omdat door de slechte staat van de Mayosteeg, waaraan de school staat, de kinderen op de drukke hoofdweg door de schoolbus worden afgezet en vervolgens naar school moeten lopen. 

'Al geruime tijd worden leerlingen op de hoek afgezet en opgehaald. Er moet kennelijk eerst een ongeluk gebeuren voordat die weg wordt aangepakt', zegt het schoolhoofd vandaag, maandag 3 juli 2017, in de Ware Tijd.

In het verleden is de weg vaak geëgaliseerd, maar al na een poos verslechtert de conditie van de zandweg opnieuw. De buschauffeurs hebben haar gezegd, dat zij deze werkwijze zullen aanhouden totdat de weg weer goed begaanbaar is.

Tot driemaal toe heeft Burleson met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie gebeld. Het ministerie wist niet eens dat daar een school staat en beloofde de weg aan te pakken. Drie weken verder is de situatie ongewijzigd. Vandaar dat het schoolhoofd ten einde raad haar verhaal aan de media doet en nu ook de aandacht van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vraagt. Zij hoopt dat de weg vóór afsluiting van dit schooljaar wordt aangepakt.

De Latourweg heeft tien zijstraten waarvan op één na allemaal zandwegen die in slechte staat verkeren. De Mayosteeg is er het ergst aan toe en verkeert al geruime tijd in deplorabele staat. Naast het schoolhoofd en haar team kunnen ook ouders van leerlingen en andere buurtbewoners deze situatie niet langer verdragen.

0 comments:

Een reactie plaatsen