dinsdag 11 juli 2017

Sharmila Kalidien-Mansaram in beeld als nieuwe minister van Justitie en Politie...

Naam van Ivan Graanoogst zou ook rondzoemen...


Volgens de Ware Tijd, maandagavond 10 juli 2017 in haar webeditie. zou president Desi Bouterse op het punt staan de knoop door te hakken wie de nieuwe minister van Justitie en Politie wordt. Een - aldus de Ware Tijd - 'doorgaans goed ingevoerde bron' stelt, dat nadat een 'enorme lijst van kandidaten' is afgewerkt slechts twee zijn overgebleven: Ivan Graanoogst en Sharmila Kalidien-Mansaram.

Een heleboel kandidaten voldoen naar verluidt niet aan het profiel vanwege hun 'bevlekt' verleden.
Hebben Graanoogst en Kalidien-Mansaram geen bevlekt verleden? Dat is een rechtvaardige vraag, die kennelijk niet door de 'doorgaans goed ingevoerde bron' of de Ware Tijd wordt beantwoord. Daarenboven lijkt Kalidien-Mansaram enige overeenkomsten te vertonen met oud-bewindsman Eugene van de San: kort lontje en snel in het schrijven van ingezonden brieven/stukken aan media om zich te laten gelden.

Graanoogst was in de militaire periode in de jaren '80 reeds minister van Leger en Politie. Hij wordt geacht in staat te zijn de functie naar behoren te kunnen bekleden.

Wordt uiteindelijk voor Kalidien-Mansaram gekozen, dan wordt dit als een 'goede politieke zet' gezien, omdat zo VHP-haarden die nog op het ministerie van Justitie en Politie zouden zijn geneutraliseerd kunnen worden. 'Maar, de definitieve keus kan uiteindelijk ook op iemand anders vallen', aldus de informant, die kennelijk twijfelt aan zijn eigen informatie.

De positie op het ministerie werd ruim een maand geleden vacant nadat Eugene van de San zijn portefeuille ter beschikking stelde nadat hij beschuldigende uitspraken had gedaan over veiligheidsadviseur Melvin Linscheer.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen