vrijdag 14 juli 2017

Somohardjo (Pertjajah Luhur): ‘Robert Peneux was toch ook een Somo-ista’

'Peneux is waardeloze wispelturige man, die bereid is alles te doen voor een partij zolang die in de coalitie zit’


Dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) aangeeft een Boutist te zijn, klinkt voor de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, helemaal niet vreemd. ‘Deze zelfde Peneux was toch ook een Somo-ista’, brengt hij vandaag, vrijdag 14 juli 2017. in herinnering in het Dagblad Suriname. 

‘Hij adoreerde de heer Somohardjo; hij adoreerde mij’, aldus de PL-voorzitter. Maar, toen de PL op 14 april 2014 uit de coalitie werd gezet door president Desi Bouterse om plaats te nemen in de oppositiebanken, was Peneux op dezelfde dag ook weg uit de PL. ‘Hij heeft de PL vaarwel gezegd en is zichzelf toen Boutist gaan noemen.’ ‘Na so a man de, na so a go tang’, benadrukt Somohardjo.

Hij typeert Peneux als een ‘waardeloze wispelturige man, die bereid is alles te doen voor een partij zolang die in de coalitie zit’.

Somohardjo vindt het dan ook heel jammer, dat Peneux ondanks zijn vies en vuil taalgebruik nog gehandhaafd wordt als onderwijsminister. ‘Hij is onberekenbaar, hij is helemaal geen voorbeeldfiguur voor de schoolgaande kinderen en studenten. Hij zit mensen uit te maken voor Chubby Checker waterhoofd. Hijzelf heeft het grootste waterhoofd.’

'Peneux heeft een aantal politieke partijen versleten. Hij was eerst bij de NPS. Hierna sprong hij in de toenmalige partij van Jules Wijdenbosch, DNP 2000, om zich vervolgens een Somo-ista te noemen. Nadat de PL uit de coalitie werd gezet, is hij meteen een Boutist geworden.' 

Somohardjo voorspelt dat Peneux er ook niet voor zal schromen om zich een Amazonist of een Brunsist te noemen, indien de Amazone Partij of de ABOP deel uitmaakt van de coalitie.

0 comments:

Een reactie plaatsen