donderdag 20 juli 2017

Somohardjo (PL) woedend over berichtgeving inzake dronken oud-minister

'Wolf drinkt niet, dus hij kan dus nooit dronken zijn geweest' 


Pertjajah Luhur (PL)-leider Paul Somohardjo is woedend, dat in de media de indruk wordt gewekt dat een ex-minister van Onderwijs uit het kabinet-Venetiaan/Sardjoe gisteravond in beschonken toestand een aanrijding heeft veroorzaakt. In die regeerperiode was Edwin Wolf minister op voornoemd departement. 'Wolf drinkt niet, dus hij kan dus nooit dronken zijn geweest', zegt Somohardjo vandaag, donderdag 20 juli 2017, in de Ware Tijd.

Wat Somohardjo vooral kwalijk vindt is, dat vermoedelijk vicepresident Ashwin Adhin zijn invloed zou hebben aangewend om te voorkomen dat een ex-bewindsman door de politie aan een alcoholtest werd onderworpen.

Van verschillende bronnen verneemt de Ware Tijd dat ex-minister Siegfried Wolf betrokken was bij het verkeersongeval en vermoedelijk de veroorzaker van de aanrijding. Het incident heeft zich voorgedaan in het ressort Uitvlugt.


Er vond een botsing plaats tussen twee auto's waarna de wagen van de vermoedelijke dader tegen een schutting tot stilstand kwam. De redactie van de Ware Tijd heeft vernomen, dat de vermoedelijke veroorzaker naar het politiebureau werd afgevoerd.

In opdracht van de dienstdoende officier moest de man naar de afdeling Verkeershandhavingsteam (VHT) worden afgevoerd om zich aan een blaastest te onderwerpen. Echter, tijdens de voorbereiding van het transport naar de VHT werd de man door twee manschappen van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) opgehaald. De CIVD'ers beweerden naar verluidt, dat zij in opdracht van de vicepresident handelden.

Het is vooralsnog onduidelijk of er afstemming was gepleegd met de officier om de ex-minister over te dragen aan de twee CIVD'ers. Vernomen wordt, dat de leiding van het politiekorps inmiddels op de hoogte is gesteld en dat een onderzoek wordt ingesteld naar eventuele onregelmatigheden.

'Wat ik erg vind is, dat de vicepresident het gaat opnemen voor een ex-minister of parlementariër of wie dan ook om geen blaastest bij de politie te doen. Dat is een kwalijke zaak, want de wet geldt voor iedereen', aldus Somohardjo.

0 comments:

Een reactie plaatsen