vrijdag 14 juli 2017

Stakende bondsleden bij SWM weer aan het werk

CAO-onderhandelingen tussen bond en directie SWM hervat


Na een, volgens Starnieuws, 'rumoerige' algemene ledenvergadering van de bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) is vanmorgen, vrijdag 14 juli 2017, het besluit genomen dat de leden het werk hervatten. Zij hebben tussen tien en twaalf uur de tijd om zich te melden op hun werkplekken. 

De Kort Gedingrechter heeft na partijen gisteren gehoord te hebben partijen voorgehouden om gezamenlijk te komen tot een oplossing. De bond heeft de rechter voorgehouden, dat er eerst een algemene ledenvergadering wordt gehouden.

Vakbondsleider Rudy Baarh zegt, dat uiteindelijk de leden besloten hebben het werk te hervatten. Vanmiddag om twaalf uur worden de onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst tussen bond en directie hervat. Dit is afgesproken ten overstaan van de rechter.

Baarh heeft goede hoop dat partijen tot een oplossing kunnen komen. Behalve het loon gaat het ook om secundaire voorwaarden. Er is geen termijn afgesproken bij de rechter hoelang de onderhandelingen zullen doorgaan. Baarh geeft aan, dat hij bereid is ook in het weekend door te gaan. Hij wacht het gesprek van vanmiddag af.

0 comments:

Een reactie plaatsen