vrijdag 28 juli 2017

Surinaamse moslimorganisaties willen IS ver buiten de deur houden

SIV-bestuurslid James Lallmohamed: 'We hadden al het gevoel dat er hier activiteiten plaatsvinden'


Surinaamse moslimorganisaties willen IS en alles wat met terreur te maken heeft ver buiten de deur houden. De twee grootste moslimkoepels, de Surinaamse Islamitische Vereniging, SIV, en de Surinaamse Moeslim Associatie, SMA, winden er geen doekjes om. 'We moeten niets hebben van IS en radicalisme in ons land', zegt SIV-bestuurslid James Lallmohamed  tegenover de staatsomroep STVS, aldus Waterkant.net vandaag, vrijdag 28 juli 2017. 

Hij is blij met de aanpak van de autoriteiten. De aanhouding van een groep die verdacht wordt van terrorisme komt niet echt als een verrassing aan.

'We hadden al het gevoel dat er hier activiteiten plaatsvinden. Als SIV-bestuur hebben we met elkaar afgesproken, dat een ieder die een beetje vreemd voorkomt tijdens onze bijeenkomsten en activiteiten, in de gaten gehouden zal worden. Ouders moeten alert zijn', zegt Lallmohamed.

Ook bij de SMA wordt een grondige aanpak voorgestaan. 'We hebben veel gehoord van ISIS. Als er twee zijn, moeten er nog meer zijn die geïdentificeerd en opgepakt moeten worden', zegt SMA-voorzitter Mohamed Sobhan. Het gaat er vooral om Suriname te vrijwaren.

'We vinden het niet goed dat onschuldige burgers gedood worden onder het mom van ‘dit is Islam’. Waar nodig zullen we alert blijven en samen met de autoriteiten eraan werken dat dit uit ons land geweerd wordt', aldus Lallmohamed.

0 comments:

Een reactie plaatsen