zaterdag 29 juli 2017

Surinaamse Orchideeën en Sierteelt Vereniging wil import bloemen ontmoedigen

'Er is potentie om hier voldoende bloemen te telen'

(Bron foto: Plazilla.com)

De Surinaamse Orchideeën en Sierteelt Vereniging (SOSV) wil de import van bloemen ontmoedigen. Tuinvoorzitster Ireen Struiken-Zeeuw, stelt vandaag, zaterdag 29 juli 2017, in de Ware Tijd, dat er potentie is om hier voldoende bloemen te telen. Er worden nog steeds veel bloemen geïmporteerd terwijl dat in feite niet hoeft. De organisatie wil daarom de bewustwording stimuleren. 

Een door de SOSV georganiseerde driedaagse bazaar in de Cultuurtuin ging gisteren van start, waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om bloemen te kopen. Daarnaast wordt er praktische informatie verstrekt.

SOSV telt ongeveer tachtig leden. Er zijn tientallen personen die op de wachtlijst staan om lid te worden van de vereniging. De organisatie viert in 2018 haar veertigjarig bestaan. In dit kader zullen een paar activiteiten georganiseerd worden.

Volgens Struiken-Zeeuw kan iemand die gemotiveerd is en zich inzet, het telen van bloemen tot een middel van bestaan maken of in ieder geval een extra bron van inkomsten creëren. 'Je kunt klein beginnen en uitgroeien tot een groot bedrijf.'

De organisatie wil in de komende periode meer lezingen houden over het telen van bloemen. Ook motivatiebijeenkomsten van haar leden staan op het schema. De tuinvoorzitster oppert dat de vereniging zekerheid wil hebben om bepaalde activiteiten te kunnen ontplooien. Ze denkt bijvoorbeeld aan de bouw van een speeltuin voor kinderen. De SOSV heeft jaren geleden een aanvraag gedeponeerd bij het ministerie van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer, maar tot nu toe heeft dat niets opgeleverd.

0 comments:

Een reactie plaatsen