donderdag 13 juli 2017

Tarief oversteek met passagiersboot verhoogd van Srd 1,25 naar Srd 1,75

Belangen Organisatie Veerboten in Commewijne wilde tarief van Srd 3

Subsidie op brandstof aan deze sector per 1 augustus stopgezet


Het tarief voor de oversteek met een passagiersboot wordt verhoogd van Srd 1,25 naar Srd 1,75. Dat is de Belangen Organisatie Veerboten in Commewijne gisteren middels een intentieverklaring overeengekomen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Het nieuwe tarief gaat maandag 17 juli in. Dat meldt de belangenorganisatie in een persbericht, aldus vandaag, donderdag 13 juli 2017, de Ware Tijd.

Het gaat om de passagiersboten die varen op de trajecten Laarwijk-Domburg, Montressor-Kronenburg, Mariënburg-Margaretha, Nieuw Amsterdam-Leonsberg en Meerzorg-Paramaribo.

De organisatie had na calculatie een tarief van Srd 3 voorgesteld, maar de minister heeft gevraagd om rekening te houden met de draagkracht van de passagiers. Partijen zijn verder overeengekomen, dat de subsidie op brandstof aan deze sector per 1 augustus wordt stopgezet. De achterstallige subsidie vanaf november 2016 zal spoedig worden uitbetaald.

Ook zal het ministerie aan de hand van een overzicht van de organisatie de achterstanden in de vergunningsbeschikkingen binnen afzienbare tijd volledig inlopen. Er komt in september een evaluatiegesprek tussen de organisatie en het ministerie, waarna er een definitief tarief zal worden vastgesteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen