zaterdag 8 juli 2017

Traditionele klinieken van inheemse gemeenschappen zijn gerenoveerd met financiële steun Japan

Opgeknapte klinieken in onder meer Tepu en Apetina

De kliniek te Tepu (Bron foto: ACT)

De traditionele klinieken van de inheemse gemeenschappen in onder meer de dorpen Tepu en Apetina zijn gerenoveerd. Het project, een initiatief van het Amazon Conservation Team (ACT), is uitgevoerd met middelen uit het Grant Assistance for Grassroots Human Security Projects (GGP) van de Japanse ambassade in Suriname, gevestigd op Trinidad & Tobago. De officiële oplevering vond op 30 juni plaats in Tepu, in het Tapanahoniegebied, aldus het ACT in een die dag uitgebracht persbericht (zie onderaan), aldus de Ware Tijd vrijdag 7 juli 2017

Het subsidiecontract werd op 21 maart 2016 getekend tussen partijen.

Bij de renovatie is rekening gehouden met de hygiënische, veiligheids- en afvalbeheersomstandigheden van de drie centra. Zo zijn er wasbakken, diepvriezers, kasten, wachtstoelen en basisbenodigdheden (zoals EHBO-dozen) ingekocht en een aantal zonnepanelen geïnstalleerd.

'Het GGP is bedoeld om de menselijke veiligheid in de wereld te bevorderen door non-profitorganisaties te ondersteunen, met name gericht op gebieden die de basisbehoeften van de mens willen verbeteren', zei Miyuki Shinoe, tweede secretaris op de ambassade. Ze twijfelt er niet aan dat het jongste project voldoet aan de 'fundamentele menselijke behoeften'.
0 comments:

Een reactie plaatsen