dinsdag 4 juli 2017

TUI Fly vliegt tot en met oktober tussen Schiphol en 'Paramaribo'

Vereniging Surinaamse Nederlanders hoopt dat ticketprijs daalt door extra concurrentie


Naast KLM en de Surinaamse maatschappij SLM is er vanaf maandag 3 juli 2017 een derde maatschappij die vliegt naar Suriname. Reisorganisatie TUI biedt in het hoogseizoen drie keer per week vluchten aan tussen Schiphol en Paramaribo. Voor een deel daarvan gebruikt de Nederlandse reisorganisatie een Boeing 787 Dreamliner van zijn eigen maatschappij TUI Fly. De overige vluchten worden uitgevoerd door SLM. Dit meldt onder andere de NOS.

De extra vluchten van TUI zijn tot en met oktober, daarna is het traject weer voor SLM en KLM.De Vereniging Surinaamse Nederlanders hoopt dat de prijs van de tickets dalen door de extra concurrentie.
'Eindelijk komt er nu een andere maatschappij bij. Hopelijk zal dit leiden tot lagere tarieven', zegt voorzitter Mahin Jankie in het NOS Radio 1 Journaal.

De prijs van de tickets is de Surinaamse Nederlanders en anderen al jaren een doorn in het oog, zegt Jankie. 'De helft van de Surinaamse bevolking woont in Nederland. Mensen gaan op en neer om familie te bezoeken. Je moet zorgen dat mensen goed over en weer kunnen reizen en geen 2500 euro moeten betalen als iemand ziek is of komt te overlijden.'

TUI liet eind vorig jaar weten, dat de retourtickets verkocht worden vanaf 499 euro. In de zomer liggen de tarieven hoger. TUI zegt zich vooral te richten op service, en niet op het verlagen van de prijzen.

(Red. De Surinaamse Krant/NOS)

0 comments:

Een reactie plaatsen