zaterdag 22 juli 2017

Twaalf luchtverkeersleiders bevorderd tot 'area controllers'

'De groep pensioengerechtigden zal eindelijk bedankt worden'


'Wij zijn er nog niet helemaal uit, maar de groep pensioengerechtigden zal eindelijk bedankt worden', zei Joyce Blokland, directeur van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, gisteren bij de bevordering van twaalf luchtverkeersleiders tot 'area controllers', wat betekent dat ze bevoegd zijn om het vliegverkeer in het luchtruim van heel Suriname te leiden. Ze hebben een interne opleiding van de Luchtvaartdienst met succes afgerond, aldus vandaag, zaterdag 22 juli 2017, de Ware Tijd.

Het is volgens Blokland de eerste keer in vijftien jaar dat er area controllers zijn klaargestoomd en bevorderd.

Het nijpende tekort aan luchtverkeersleiders speelt al bijna twintig jaar, maar door trainingen en opleidingen in de afgelopen jaren, is het tekort eindelijk opgeheven.

Faizel Baarn, directeur van de Luchtvaartdienst, zegt dat elke area controller is begonnen als assistent-luchtverkeersleider, daarna is bevorderd tot volwaardig luchtverkeersleider en uiteindelijk het hoogste niveau bereikt. 'Dit werk brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Je bent verantwoordelijk voor mensenlevens in het luchtruim.'

Zowel Baarn als Blokland zegt, dat het streven is om de eigen gestructureerde opleiding een permanent karakter te geven. Hierdoor zal de in- en uitstroom van krachten gegarandeerd zijn, waardoor er geen tekorten meer zullen ontstaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen