maandag 24 juli 2017

Twee mannen en twee vrouwen doodgeschoten voor discotheek in Paraguayaans grensstadje

Elf mensen gewond opgenomen in ziekenhuis

Schietpartij zou volgens politie verband houden met drugshandel


Twee mannen en twee vrouwen zijn vanochtend vroeg, maandag 24 juli 2017, doodgeschoten terwijl ze voor discotheek After Office in het Paraguayaans grensstadje Pedro Juan Caballero zaten, een aanval waarvan de politie zegt, dat ze verband houdt met drugshandel, aldus persbureau Reuters. De krant Ultima Hora in Paraguay meldt, dat drie van de doden zijn Sabrina Dos Santos (19), Felipe Alvez, alias Fillote (24) en Gabrielle de Oliveira Antonello (18), allen Brazilianen).

Het gebied, dat grenst aan de Braziliaanse stad Ponta Pora, is een bekend transitpunt voor verdovende middelen.

'De twee mannelijke slachtoffers behoorden tot een criminele bende. Ze waren de doelen van de schietpartij. Maar, anderen werden getroffen, waaronder de twee vrouwen die zijn gestorven en anderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis', zei de Paraguayaanse Officier van Justitie Oscar Samuel Valdez bij een lokaal radiostation. (Foto - Bron: Marciano Candia)

De gewapende man stapte uit een auto en voor de disco en liep op zijn doelwit af, zei Valdez.

Minstens elf mensen zijn het ziekenhuis opgenomen.

Drugsgerelateerd geweld is gebruikelijk in dit deel van Paraguay, maar zelden in publieke ruimtes, zoals vandaag. Paraguayaanse en Braziliaanse wetshandhaving werken samen om de zaak op te lossen, vertelde een woordvoerder van de politie telefonisch tegen Reuters.

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter/Ultima Hora)

0 comments:

Een reactie plaatsen