woensdag 19 juli 2017

Tweede Kamer bezorgd over Surinaamse Nederlander die al 33 jaar in cel VS zit...

Jaitsen Singh mogelijk onterecht veroordeeld voor twee moorden


De Tweede Kamer noemt het zorgwekkend, dat de overheid fouten heeft gemaakt bij de hulp aan een Nederlander die al 33 jaar in een Amerikaanse cel zit. Kamerleden van tien partijen willen het naadje van de kous weten. Zij reageren vandaag, woensdag 19 juli 2017, op een reconstructie van de Volkskrant

Daaruit blijkt dat de overheid grote steken heeft laten vallen bij het bijstaan van de Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh. Hij is mogelijk onterecht veroordeeld voor twee moorden.

Zo drong de Nederlandse ambassadeur in de VS bij het ministerie van Justitie in Den Haag herhaaldelijk aan op het laten overkomen van een getuige, die Singh had kunnen ontlasten. Maar, het ministerie van Buitenlandse Zaken ging er niet op in omdat er geen officieel rechtshulpverzoek uit de VS kwam.

Ook kreeg de opgesloten Singh twaalf jaar geen enkel bezoek van de Nederlandse autoriteiten. Dee Surinaamse Krant besteedde 18 augustus 2015 al aandacht aan deze zaak.

Advocate Rachel Imamkhan gelooft in de onschuld van Jaitsen Singh. Om die onschuld aan te kunnen tonen, probeert Imamkhan’s organisatie PrisonLAW nieuw bewijs te verzamelen. Ze zijn ze een crowdfundingsactie begonnen: https://www.geef.nl/actie/maak-het-verschil-voor-jaitsen-singh.

Documentairemaakster Femke Wolting volgde Rachel in de VS en legde de bizarre zaak vast:


(De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Eva Jinek)

0 comments:

Een reactie plaatsen