woensdag 12 juli 2017

Uitwisselen passagiersgegevens Nederland, Curaçao, Sint-Maarten en Aruba stap dichterbij

Ook nadere afspraken met Aruba en Sint-Maarten over uitwisseling dna-profielen


Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie / zie foto - Bron: Rijksoverheid.nl) en Curaçao, Sint-Maarten en Aruba hebben afspraken gemaakt die het uitwisselen van passagiersgegevens dichterbij moeten brengen. Dat gebeurde dinsdag op Sint-Maarten tijdens het zogeheten Justitieel Vierlanden Overleg, zo meldt De Telegraaf vandaag, woensdag 12 juli 2017. 

De regelgeving over de passagiersgegevens wordt op elkaar afgestemd om de uitwisseling in de toekomst mogelijk te maken.

Tijdens het overleg zijn ook nadere afspraken gemaakt met Aruba en Sint-Maarten over de uitwisseling van dna-profielen. Toegang tot dna-databanken Nederland en de landen binnen het koninkrijk, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten, waren al in 2014 overeengekomen om elkaar toegang te geven tot de databanken met dna-gegevens van daders van ernstige misdrijven.

De afspraken die nu zijn gemaakt brengen dat een stap dichterbij. Een belangrijk gespreksonderwerp was de aanpak van mensenhandel. Het is in de regio een speerpunt in de misdaadbestrijding.

0 comments:

Een reactie plaatsen