zondag 23 juli 2017

Venezolaanse activist violist Wuilly Arteaga gewond geraakt tijdens ongeregeldheden in Caracas

Wuilly Arteaga uitgegroeid tot tot een van de bekendste gezichten van de oppositiebeweging


De Venezolaanse violist Wuilly Arteaga (zie foto - Bron: Twitter) is zaterdag 22 juli 2017 tijdens ongeregeldheden in Caracas gewond geraakt aan het gelaat en naar een ziekenhuis gebracht. Door zijn instrument in de strijd te gooien groeide hij de voorbije maanden uit tot een van de bekendste gezichten van de oppositiebeweging tegen president Nicolás Maduro. 

De coalitie Democratische Eenheid had opgeroepen tot een protestmars naar het Hooggerechtshof, waar de juridische vazallen van Maduro zetelen. De oproerpolitie blokkeerde de demonstranten met pantserwagens en schilden de doorgang. De confrontatie liep uit de hand.

Gemaskerde jongeren gooiden met stenen en Molotov-cocktails, overheidstroepen schoten vanaf motoren met traangas. Er vielen verscheidene gewonden, onder wie Arteaga.

De 23-jarige musicus werd beroemd in Venezuela door voor de linies het volkslied en andere populaire deuntjes te spelen.

Zaterdag stond hij op de verkeerde plek aan het front. Zijn moreel bleek ongebroken. Met dikke lip en gaasjes op het gezicht tegen het bloeden maar met viool en strijkstok paraat, liet Arteaga al vanuit het hospitaal strijdvaardig van zich horen. 'Morgen ben ik terug op straat.'
(Red. De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen