zondag 2 juli 2017

Venezolaanse president Maduro noemt president Santos van Colombia een 'mislukkeling' en 'hypocriet'

'Santos bemoeit zich met binnenlandse zaken Venezuela terwijl Colombia geconfronteerd wordt met ernstige mensenrechtenkwesties'


De Venezolaanse president Nicolas Maduro noemt president Juan Manuel Santos van Colombia een 'mislukkeling' en een 'hypocriet' om zich met de binnenlandse zaken van Venezuela te bemoeien op een moment dat Colombia geconfronteerd wordt met ernstige mensenrechtenkwesties, aldus zaterdag 1 juli 2017 de Venezolaanse staatszender TeleSUR. 

'Met dit bericht, geef ik mijn antwoord aan de Colombiaanse regering, die zich met ons bemoeit. Haal je handen af van Venezuela, president Juan Manuel Santos. Jij, mislukkeling. Dat is mijn antwoord vaan jou', zei Maduro vrijdag.


De president noemde Santos 'hypocriet' om Venezuela te kritiseren terwijl hij 'ons zusterland van Colombia heeft vernietigd en in ellende houdt'.

De Venezolaanse regering veroordeelde de 'systematische aanvallen van de Colombiaanse regering' en verwierp een recente verklaring waarin Colombia verwijst naar de 'terroristische handeling tegen het hoofdkwartier van het Hooggerechtshof van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken als zijnde kleine incidenten'.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring, dat het betreurenswaardig is, 'dat de regering van Colombia verwijst naar het bestaan ​​van politieke gevangenen in Venezuela, wanneer er 9.500 politieke gevangenen in hun gevangenissen zijn en dat moorden om ideologische redenen vaak voorkomen'.

De verklaring verwijst ook naar problemen waarmee de Colombiaanse bevolking al meer dan 60 jaar wordt geconfronteerd, waaronder paramilitarisme, ongelijkheid, uitsluiting, armoede en gedwongen verdwijningen, die bijdragen aan het in stand houden van het hoge geweldsniveau in Colombia.

Maduro zei, dat Caracas zal reageren op de kritiek van Santos en zijn soevereiniteit verdedigen. De regering van Venezuela herhaalt, dat het 'respect voor zijn soevereiniteit eist en de agressies tegen het land verwerpt' terwijl 'bilaterale betrekkingen worden ondersteund en de vrede tussen zusterlanden wordt gestimuleerd'.  (Bron foto: Today.com)

(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR)

0 comments:

Een reactie plaatsen