vrijdag 14 juli 2017

Venezolaanse president Maduro op schema met woningbouw missie, 3 miljoen huizen in 2019

Maduro: 'Voor eind juli zullen 1.7 miljoen huizen zijn gebouwd'


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft aangekondigd, dat de regering op de goede weg is om in 2019 3 miljoen woningen te hebben gebouwd via haar sociale programma, de Grote Venezuela Woningbouw Missie. Voor eind juli, zei Maduro, zullen 1.7 miljoen huizen (zie foto - Bron: Kayson-ir.com) zijn gebouwd via het programma, dat in 2011 door de leider van de Bolivariaanse Revolutie Hugo Chavez werd opgezet. Dit meldt TeleSUR vandaag, vrijdag 14 juli 2017.

Momenteel wonen 1.663.897 gezinnen in woningen gebouwd onder de vlag van het project. 'Alle huizen die we leveren, van 1.7 miljoen tot 3 miljoen, worden rechtstreeks door de staat afgeleverd, zonder managers of tussenpersonen', verklaarde de president. Maduro belooft de 3 miljoen doelstelling te bereiken in 2019.

Maduro benadrukte de inspanningen van de Chavistas en de inzet van de regering om tegemoet te komen aan de behoeften van de bevolking, ondanks de economische oorlog en de lage olieprijzen. 'Donder of bliksem, we gaan het doel van drie miljoen halen.'

De missie gaat zijn zesde jaar in en werd gelanceerd om duizenden gezinnen te helpen die werden getroffen door de intense regenval in 2010 en 2011. Het werd later uitgebreid met de mogelijkheid voor alle Venezolanen om hun eigen huis te bezitten. Via het programma krijgen families huizen voorzien van alle apparatuur en meubels - en eigendomstitel, zonder kosten.

(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen