zondag 9 juli 2017

Venezolaanse president Maduro zendt 'bericht van vrede' aan oppositiepoliticus Leopoldo Lopez

Maduro steunt uitspraak Hooggerechtshof om Lopez onder huisarrest te plaatsen


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft wat hij een bericht van 'vrede en rectificatie' noemt gezonden aan oppositiepoliticus Leopoldo Lopez, enkele uren na zijn vrijlating zaterdag na meer dan drie jaar in de gevangenis te hebben vastgezeten, aldus persbureau AFP vandaag, zondag 9 juli 2017.

Maduro, die zei dat hij de uitspraak van het Hooggerechtshof ondersteunt om Lopez vanuit de gevangenis te verplaatsen en hem onder huisarrest te plaatsen, zei tijdens een nationale televisietoespraak, dat hij hoopte dat het onder huisarrest plaatsen, de basis vormt voor verzoening 'omdat de natie vrede wil'.


De verrassende actie om Lopez vrij te laten kwam temidden van toenemende druk op de linkse regering van Maduro, met een stijgende tol van dood en vernietiging tijdens drie maanden non-stop straatprotesten.

Lopez, leider van de Voluntad Popular partij en een symbool van verzet tegen de Maduro-regering, kwam uren na zijn vrijlating uit de gevangenis in beeld, er fit en gelukkig uitziend. Hij balde zijn vuist in de lucht, ontvouwde de Venezolaanse vlag en vertelde tegen een aantal supporters dat zich buiten had verzameld: 'Ja, dat kunnen we!'

'Ik blijf stevig verzet voeren tegen dit regime', zei Lopez in een verklaring, gelezen door een leider van zijn partij. 'Ik herhaal mijn inzet om te vechten tot de verovering van Venezuela's vrijheid.'

(Red. De Surinaamse Krant/AFP)

0 comments:

Een reactie plaatsen