zondag 16 juli 2017

Wat was voorspeld voor Chileense hoofdstad Santiago is bewaarheid: sneeuw...

Zeldzame sneeuwval in Santiago ontwricht de stad en stroomvoorziening

(Bron foto: EPA)

Zeldzame sneeuwval - die overigens vrijdag werd voorspeld - zaterdag 15 juli 2017 - in de Chileense hoofdstad Santiago heeft ontwrichting en stroomuitval veroorzaakt, waardoor duizenden inwoners in het donker en in de kou zitten, aldus de BBC. 

Ongeveer 250.000 mensen werden getroffen door stroomonderbrekingen, aldus ambtenaren, meestal veroorzaakt door onder sneeuw bedolven bomen die op kabels vallen.

Eén dode is gerapporteerd - van een arbeider die ijs probeerde te verwijderen - en twee andere mensen werden gewond door een gevallen stroomkabel, zo berichten Chileense media.

Meteorologen zeggen, dat het sinds 2007 de zwaarste sneeuwval in Santiago was. De sneeuw viel, terwijl de stad en het omliggende gebied een ongewoon koude beleefden. Naast de stroomonderbrekingen heeft het weer het verkeer ontregeld in de hoofdstad en verscheidene sportwedstrijden moesten worden uitgesteld.

De vorst en sneeuw waren echter geen slecht nieuws voor iedereen, duizenden kinderen waren buitenshuis om sneeuwpoppen te bouwen en sneeuwballen te gooien. Weervoorspellers zeggen. dat lichtere hoeveelheden sneeuw naar verwachting nog zullen vallen.(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen