zondag 16 juli 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, schijnt haar licht over racisme-social media, formeren kabinet en 'issues' corrupte presidenten en Abdelhak Nouri

Panel praat over laatste ontwikkelingen in kwesties Bouterse/rechterlijke macht en Biekman/Radhakishun 


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 16 juli 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur 's avonds (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:


* Justitie onderzoekt racistische uitlatingen en reacties naar aanleiding van de 1 juli-slavernij –herdenking-uitzendingen van NPO 1 en AT-5.
Wanneer je denkt dat het racisme in Nederland afneemt dan gebeurt er weer iets, zoals dit, waardoor je weer met je neus op de pijnlijke feiten wordt gedrukt. Goed dat Justitie kordaat optreedt tegen sociale-media-criminaliteit, want dat is dezelfde criminaliteit als altijd. Alleen het instrument is veranderd.

* 'The Continuing Story Van De Kabinetsformatie'.
Formateur Zalm is nog driftig aan het knippen en plakken om een kabinet (of parlementair of extra-parlementair of zakenkabinet of gedoogkabinet, enzovoorts) van start te krijgen. Vrije kwesties maken (het aan laten komen op de stemming in de Kamers) is ook een optie, maar dat kan dan leiden tot uitstel van executie. Kortom een bijna onmogelijke klus voor de optimist en troubleshooter Gerrit Zalm.* Ex-President Lula da Silva van Brazilië is van zijn voetstuk gevallen en in eerste aanleg in Brazilie veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf wegens het aannemen van steekpenningen van het bedrijfsleven.
En zo zijn nog veel meer Zuid-Amerikaanse (ex-)presidenten en ministers / hoge ambtenaren in beeld om vervolgd te worden wegens corruptie.
Suriname zal die dans uiteindelijk ook niet ontspringen. Bob Dylan bezong het al: 'De Tijden Veranderen'!


* Heel Nederland heeft meegeleefd en leeft nog steeds mee met de voetballer Abdelhak Nouri, die als gevolg van hartfalen (te lang geen zuurstoftoevoer naar de hersenen), blijvend ernstige hersenschade heeft opgelopen.
Moeten wij in dergelijke ernstige voorvallen niet sneller en langduriger zuurstof toedienen aan dergelijke slachtoffers, om ervoor te zorgen dat de hersenen in ieder geval steeds zuurstof krijgen?

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

* De rechtsstaat Suriname komt, al naar gelang het 8 decemberproces verder gaat, steeds meer onder politieke druk te staan.
Als zelfs de NDP-voorzitter en -fractievoorzitter zeggen, dat de rechter niet het laatste woord kan hebben, maar de wet, dus dat zijn de Assembleeleden zelf (met een meerderheid voor de NDP), dan heeft Suriname definitief de gang ingezet richting een complete dictatuur. Het intrekken van de beschuldigingen aan het adres van de procureur-generaal is dan slechts een schijnmanoeuvre.
Hoe nu verder Suriname?
'Welgeinformeerd' probeert een telefonisch interview te hebben met de jurist mr. Geatano Best in Suriname.

* Barryl Biekman verliest de artikel 12-rechtszaak bij het Gerechtshof, waarmee zij alsnog vervolging van Prem Radhakishun wilde bevorderen voor het willens en wetens publiekelijk beledigend gebruiken van het zogenoemde N-woord. Het Gerechtshof heeft dit verzoek afgewezen (reden populair gezegd, in een publieke discussie moet je als een van de discussianten wel tegen een stootje kunnen). Tegen dit oordeel van het Gerechtshof is geen beroep mogelijk.

De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Iwan Bottse en Max Sordam.


Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is zeven uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com
.

0 comments:

Een reactie plaatsen