zondag 2 juli 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, stort zich op 1 juli, Zalm, Trump vs. Kim Jong-un en overloper Mohammed Anfal

Panel praat over de vraag 'hoe nu verder' na strafeis van 20 jaar cel tegen hoofdverdachte Bouterse in 8 decemberstrafproces


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 2 juli 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur 's avonds (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:


* 1 juli 2017 was weer de herdenking en de viering van de afschaffing van de Nederlandse Trans Atlantische Slavernij.
Beide activiteiten weer op één dag in het Amsterdamse Oosterpark in tegenstelling tot de splitsing van herdenking en viering in 2016. De commotie van toen kon voor dit jaar worden voorkomen door tussenkomst van Clarence Seedorf, die een akkoord wist te bevorderen tussen de conflicterende partijen. Hulde aan Clarence Seedorf.

* De kabinetsformatie is met de benoeming van Gerrit Zalm als formateur eigenlijk in de belangrijkste fase terechtgekomen.
Ondertussen blijft PvdA-leider Asscher aan de kantlijn driftig proberen om zich te profileren door allerlei (wat het moment betreft ) rare eisen te stellen.

Asscher vergeet gemakshalve, dat hij ook nog demissionair minister van Sociale Zaken is en die moet even alleen op de winkel passen en nieuw beleid overlaten aan de een kabinet-formerende partijen (en daartoe wil Asscher de PvdA desgevraagd toch absoluut niet rekenen?). Het is kiezen of delen Lodewijk!* De bestuurscrisis in Rotterdam is eigenlijk een tijdbom die al heel lang aan het tikken was en die nu pas tot een kleine ontploffing komt.
Een kleine ontploffing, want de grote ontploffing moet nog komen. Collegepartij Leefbaar Rotterdam is een rechtse club, die verdeeldheid als kerntaak heeft en dat is voor een bestuur van zo’n multiculturele stad levensgevaarlijk. Het Leefbaar-raadslid Mohammed Anfal dat is overgelopen naar de Islamitische partij NIDA, is het begin van een reshuffling in de Rotterdamse bestuurlijke verhoudingen en zal burgemeester Aboutaleb nog erg veel knip- en plakwerk bezorgen.

* De Amerikaanse president Trump, de ene psychopaat, heeft de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un, de andere psychopaat, laten weten dat zijn geduld met Noord-Korea nu op is en dat Noord-Korea vanaf nu daarmee rekening zal moeten houden (vrij vertaald).

De Amerikaanse president heeft geen verdere details gegeven over mogelijke interventies richting Noord-Korea, behalve verdergaande economische boycot.

Maar, met Trump weet je het nooit en nog veel minder weet je hoe de Noord-Koreaanse leider daarop zal reageren. Voorzichtigheid is dus geboden mr Trump .

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

* De openbare aanklager, bij de Krijgsraad Auditeur Militair, heeft na de tien jaren durende terechtzitting in het 8 decembermoordenproces, nu eindelijk zijn eis geformuleerd en uitgesproken tegen hoofdverdachte D.D. Bouterse. Alle wettige en overtuigende bewijzen heeft hij gedurende de afgelopen jaren verzameld en besproken op de zittingen en zijn conclusie nu is helder en duidelijk (en ook moedig, maar wel zijn wettelijke taak): eis 20 jaar cel onvoorwaardelijk wegens medeplichtigheid aan de moord op 15 prominente Surinamers.

De reacties, vooral uit NDP-kring, zijn verbijsterend en geven blijk van dictatoriale wensen. Het panel probeert hierbij betrokken Surinaamse deskundigen en politici te interviewen over hoe nu verder met dit land en dit volk (inclusief de diaspora).

De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Iwan Bottse en Tim Petrisi (onder voorbehoud).

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. 0 comments:

Een reactie plaatsen