woensdag 26 juli 2017

Werknemers Consolidated Industries Corporation (CIC) weer in staking

Directie heeft personeel toch niet uitbetaald voor de zes dagen waarop ze actie heeft gevoerd


Werknemers van Consolidated Industries Corporation (CIC) hebben vanmorgen, woensdag 26 juli 2017, weer het werk neergelegd, omdat de directie hen niet heeft uitbetaald voor de zes dagen waarop ze actie hebben gevoerd. 'Terwijl toen de bond en directie maandag bij de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname waren, de directie had toegestemd geen sancties te zullen treffen tegen de medewerkers die in actie waren', zegt bondsvoorzitter Raymond Ford in de Ware Tijd. 

Toen de mensen gisteren hun salarisstrook kregen, werden ze geconfronteerd met een verminderd loon.

'De leden zijn verschrikkelijk boos en zijn weer in actie. We hebben een rechtvaardige actie gevoerd', aldus Ford.

De werknemers hadden, na zes dagen te hebben gestaakt, gisteren het werk hervat op verzoek van de Bemiddelingsraad, die verder zou bemiddelen tussen bond en directie. Dat vraagt de raad gewoonlijk bij gevallen waar een bond in actie is.

Werknemers hebben vorige week maandag het werk neergelegd, omdat zij het niet eens zijn met de manier waarop het bedrijf de overeengekomen loonsverhoging van 15 procent wil uitbetalen. In maart kregen ze 5 procent en in september zouden zij de overige 10 procent krijgen, maar zij eisen de tweede tranche van 5 procent deze maand en het laatste deel in september.

0 comments:

Een reactie plaatsen